icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 04/09/2024

‘Binnen het L&D Boost Program krijg je alle ruimte om te werken aan je ontwikkeling’

Tom Theloesen L&D Boost Program expert bij L&D Talents in de sneeuw

Het was voor Tom Theloesen na zijn studie duidelijk dat hij de richting van Learning & Development op wilde. Het Boost Program bij L&D Talents sloot perfect aan bij zijn behoeften. “Door het Boost Program kan ik me nog sterker ontwikkelen binnen het werkveld en leer ik ook door ervaringen te delen met collega-experts.”

Drie jaar geleden rondde Tom de lerarenopleiding Nederlands af, waarna hij vier maanden voor de klas stond. “Al tijdens mijn studie merkte ik dat ik vooral energie kreeg van het ontwikkelen van materialen en leerlijnen. Maar tijdens mijn backpackreis door Zuid-Amerika begon ik me echt af te vragen: “Ligt mijn hart voor de klas? Het antwoord was nee, maar meer in de richting van Learning & Development.’’

Ervaring met e-learnings ontwikkelen

Na de backpackreis werkte hij op de afdeling Training & Education van een organisatie waar hij de eerste kneepjes van het vak leerde. “De organisatie had net een LMS (learning management system) aangeschaft dat gevuld en verder uitgebreid moest worden. Dat heb ik samen met collega’s gedaan. Het LMS werd met e-learning modules, trainingen, trainingsmateriaal en microlearnings gevuld voor zowel klanten als intern personeel. Maar ik heb ook alle randzaken eromheen geregeld, zoals toegang voor deelnemers en beheer voor klanten.

Verder ontwikkelen binnen het L&D Boost Program

Tom wilde al eerder aan de slag bij L&D Talents, maar hij miste nog die specifieke L&D-achtergrond. Door zijn vorige werkervaring kon hij op 1 juni toch de overstap maken. Om zich eerst verder te ontwikkelen, kwam hij bij het L&D Boost Program terecht: een traject vol begeleiding en ontwikkelingskansen voor starters in het L&D werkveld.

“Het bevalt ontzettend goed”, vertelt Tom enthousiast. “Ik krijg alle ruimte om te werken aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn intervisies, workshops en cursussen, bijvoorbeeld over communicatie en je eigen invloed als interim-expert. En tijdens de dagen dat je niet op opdracht bent, mag je meelopen met collega-experts of projecten intern oppakken. Zo hebben de deelnemers van het L&D Boost Program afgelopen jaar de hele onboarding van L&D Talents opnieuw vormgegeven, van analyse tot nu, de implementatie en evaluatie. Ik heb van dat project het staartje mee kunnen pakken, vanaf september start er een nieuw intern project waaraan ik vanaf het begin mee ga werken.”

Aan de slag voor het UWV

Ondertussen is Tom ook op opdracht bij het UWV. Daar ontwikkelt hij e-learning modules en praktijkopdrachten voor nieuwe uitkeringsmedewerkers die nog een interne opleiding moeten volgen. “Ik houd me vooral bezig met e-learning modules, de start van de pilot en ben betrokken bij het onderwijskundig team. Het project is verlengd en dat betekent dat ik aankomende periode niet alleen aan het ontwikkelen ben, maar ook aan de slag ga met de implementatie van de opleiding. We zijn nu nog volop aan het ontwikkelen, maar ik vind het superleuk dat ik een groot deel van het proces mee mag maken op deze plek.”

Goede sfeer bij L&D Talents

De sfeer bij L&D Talents is ontzettend goed, benadrukt Tom. “Iedereen stelt zich open en tijdens cursussen, intervisies, maar ook 1-op-1 koffiemomentjes met andere experts en Business Managers  kan ik openlijk praten over dingen waar we tegenaan lopen. Dat voelt heel vertrouwd, net als de buddy bij wie ik heel laagdrempelig aan kan kloppen als er iets is. Bij L&D Talents krijg je echt de kans om lekker te landen. Dat is sowieso prettig als nieuwe collega binnen een organisatie. Sparren en leren van elkaar én van de Business Managers én ervaren L&D experts. Maar we hebben ook veel plezier met elkaar.”

Overzicht nieuws
L&D Expert
Tom Theloesen /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!