icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 20/08/2024

Nieuwe onboarding voor L&D Talents: Tom en Veerle’s Boost Program ervaring

van links naar rechts de deelnemers van het L&D Boost Program: Tom Theloesen, Iris Oosterveen, Iris van Vliet, Noortje Valk, Veerle Hout, Sophie Bouckaert en Laura Veerheem. Jan Van der Meer ontbreekt.

Voor startende L&D experts biedt het L&D Boost Program (ons onderwijskundig traineeship) een unieke kans om werkervaring op te doen binnen het L&D vakgebied. L&D experts Tom en Veerle delen hun ervaring én vertellen over een interessante, interne opdracht waaraan zij werken: een vernieuwde online onboarding voor L&D Talents.

Op de foto van links naar rechts de deelnemers van het L&D Boost Program: Tom Theloesen, Iris Oosterveen, Iris van Vliet, Noortje Valk, Veerle Hout, Sophie Bouckaert en Laura Veerheem. Jan Van der Meer ontbreekt.

Gezamenlijke opdracht binnen het traineeship

Veerle Hout en Tom Theloesen zijn beiden bij L&D Talents gestart met het L&D Boost Program. Veerle startte in september 2023 en rondde het programma eind augustus 2024 af. Tom startte in juni 2024. Hoewel ze op verschillende momenten instroomden in het traineeship, werken ze wel – met nog een aantal andere starters – samen aan een opdracht: een online onboarding voor nieuwe L&D experts van L&D Talents. Veerle startte met drie andere trainees het project, Tom helpt mee in de afronding.

“Binnen het L&D Boost Program werk je onder begeleiding aan onderwijskundige opdrachten voor échte opdrachtgevers, je volgt trainingen om jezelf verder te ontwikkelen en je werkt – samen met de andere deelnemers van het L&D Boost Program – een aantal uren per week aan een interne opdracht”, vertelt Veerle. “In ons geval dus aan een vernieuwde onboarding voor L&D Talents.”

Ontwerpen en ontwikkelen van onboarding

Veerle startte met dit project in oktober 2023. “Het vernieuwde onboardingstraject is het resultaat van een uitgebreid proces dat begon met een grondige analyse van het oude programma. We hebben de oude onboarding zelf doorlopen en interviews gehouden met onder meer mensen die het oorspronkelijke programma hadden ontworpen. Op basis van die analyse ontwierpen we een nieuwe onboarding. Bij onboarding gaat het niet alleen om het leren kennen van de praktische zaken, maar ook om het begrijpen van de cultuur en de waarden van de organisatie. Hoe gaan we met elkaar om? Welke cultuur hangt er? Vanuit dat idee zijn we het ontwerp gaan ontwikkelen.”

Innovatieve elementen zoals 360 graden foto’s

Tom: “In de onboarding zijn veel innovatie elementen gebruikt, zoals 360 graden foto’s. Tijdens de onboarding kun je straks virtueel door het gebouw navigeren, ruimtes verkennen en collega’s leren kennen. Ook kun je opdrachten uitvoeren, zoals koffiedrinken met een collega of een speurtocht in SharePoint. Zodat je als nieuwe collega goed weet welke informatie of documenten je waar kunt vinden.”

“Het leuke is, is dat we alles zelf maken en bouwen”, vertelt Tom. “We mogen zelf bepalen hoe we alles aanpakken, uiteraard onder begeleiding van een Business Manager en ervaren collega’s. Het is erg leerzaam. Het L&D Boost Program is een veilige setting om te leren. Alle ervaringen die we nu opdoen, nemen we weer mee in toekomstige opdrachten.”

Toms rol is nu om te kijken hoe de onboarding onder de aandacht gebracht kan worden als onderdeel van de implementatie. “De onboarding is al af natuurlijk. In september start ik binnen het L&D Boost Program weer met een nieuwe opdracht en dan ben ik er vanaf de start bij betrokken.” Veerle gaat – samen met de drie collega’s waarmee ze de opdracht is gestart - in de evaluatiefase het gehele proces van de vernieuwde onboarding afronden.

Het L&D Boost Program: een aanrader?

Zowel Tom als Veerle bevelen het L&D Boost Program aan voor startende onderwijskundigen. Tom: “Het traineeship biedt een combinatie van praktijkervaring bij opdrachtgevers en interne projecten, zoals het onboardingstraject. Je werkt aan echte projecten, krijgt begeleiding en leert zowel van je eigen opdrachten als van het groepsproces."

Veerle vult aan: "Het traineeship is intensief, maar het biedt een waardevolle leerervaring. Een onboarding is een belangrijk onderdeel van een organisatie, dus het toont vertrouwen vanuit L&D Talents dat wij deze opdracht hebben mogen uitvoeren. Door deze opdracht leerde ik de organisatie goed kennen, ontwikkelde ik waardevolle vaardigheden en heb ik een tastbaar product opgeleverd."

Lijkt het L&D Boost Program jou ook interessant? Bekijk dan zeker even
onze vacature! En neem voor vragen gerust contact op met Tom of Veerle.

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!