icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 19/09/2024

Esther: “Ik koos voor Midlancen bij L&D Talents voor de balans en de afwisseling”

Esther de Lange L&D Talents expert

Esther de Lange was er bij haar studiekeuze van overtuigd dat het onderwijs niets voor haar was. Toch heeft ze inmiddels ruime ervaring in Learning & Development en start ze nu een nieuwe carrière als L&D expert bij L&D Talents. “Mijn missie is ervoor te zorgen dat mensen wat ze leren ook echt gaan toepassen.”

Interesse in Learning & Development

Esther komt uit een echte onderwijsfamilie. Zij was vastbesloten om een andere weg te kiezen en koos daarom voor een studie Logistiek en Economie. “Rekenen en economie lagen mij goed. Ik heb leuke banen gehad in de logistiek, maar schoof langzaam richting Learning & Development. Dat ontdekte ik bij Capgemini waar ik de klanten ondersteunde met trainingen bij SAP-implementaties. Het projectmatig werken beviel me heel goed, maar ook het leeraspect sprak me enorm aan. Het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan.”

Thuishaven L&D Talents

Na haar tijd bij Capgemini zocht Esther naar een manier om zich volledig te ontwikkelen in Learning & Development. Die kans vond ze bij de NS. “Daar heb ik echt het vak geleerd. Toch bleef de behoefte aan afwisseling en het verlangen om echt impact te maken bij een organisatie.” Dat bracht Esther bij L&D Talents. “Via de NS kende ik het bedrijf al. Een kennismakingsgesprek was snel geregeld. Wat me vooral aansprak, is dat je bij L&D Talents een echte thuishaven hebt. Je werkt voor verschillende organisaties, maar komt thuis bij een vaste basis waar collega-experts kennis delen en openstaan om elkaar te helpen.”

Opdrachten bij verschillende organisaties

De keuze om te gaan Midlancen was voor Esther heel logisch. Het idee om bij verschillende organisaties te werken zonder zelfstandig ondernemer te zijn, sprak haar enorm aan. “Als zzp’er moet je veel energie steken in netwerken en jezelf verkopen. Het mooie van Midlancen is dat het zoeken naar opdrachten voor je wordt gedaan en dat je altijd zekerheid hebt van inkomen. Bovendien kan ik beter mijn eigen zaken plannen. Ik werk nu een dag minder, en dat geeft me meer balans tussen werk en privé.”

Twee uitdagende opdrachten

Via L&D Talents werkt Esther momenteel aan twee opdrachten: een voor PwC Nederland, waar ze helpt het curriculum voor jonge professionals te ontwikkelen, en een bij de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), waar ze betrokken is bij een nieuw medicatieproces. Beide opdrachten zijn uitdagend en complex, maar Esther pakt ze vol enthousiasme aan. “Ik vind het interessant om te zien hoe de organisaties werken en waar ik waarde kan toevoegen. Door kritische vragen te stellen over huidige processen, kan ik daarop aansluiten met leeractiviteiten.”

Continu zichzelf en anderen verbeteren

Esther heeft inmiddels haar draai gevonden bij L&D Talents. “Ik blijf me graag ontwikkelen en ben altijd op zoek naar manieren om mijn werk en dat van anderen te verbeteren. Dankzij L&D Talents kan ik dit voor verschillende opdrachtgevers en doelgroepen bewerkstelligen.”

Overzicht nieuws
L&D Expert
Esther de Lange /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!