Proeverij "Paradigmashift in onderwijs-management" op 16 mei
Leadership Talents en TriamFloat Onderwijs organiseren op donderdag 16 mei alweer de vijfde Proeverij. Ditmaal rond het thema "Paradigmashift in onderwijsmanagement".
Proeverij "Paradigmashift in onderwijsmanagement: naar nieuw onderwijs met oude bouwstenen"
Ons beroepsonderwijs verandert snel: nieuwe technologieën, grotere diversiteit, veranderende vraag uit de markt. De paradigmashift levert ons diverse vraagstukken op, maar welk vraagstuk pakken we als eerste op?
Hoe werken we naar nieuwe onderwijsconcepten en visies en hoe beantwoorden we de veranderende vraag uit de markt met de bouwstenen die we al hebben? Wat is de impact op de organisatie, het personeelsbeleid, de bestuursfilosofie, huisvesting en financiën. Welke aanpak hebben we nodig, waarmee we met zittend personeel en materialen toekomstbestendig, flexibel onderwijs opbouwen? Hoe sturen we dat aan? Wie hebben we nodig om in te spelen op de toekomst? Dit is een grote uitdaging voor managers en bestuurders.
Doelgroep
Directie, management en HRD-professionals uit het beroepsonderwijs.
Programma
15.30 – 16.00 - Ontvangst en welkom
Door Baukje Sijpkens en Lisette Bultema, Business Managers van TriamFloat Onderwijs en Leadership Talents
16.00 – 18.00 (inclusief pauze) Sprekers
Aad Knetsch, voorzitter directie ROC van Amsterdam, MBO College West. “Wat doe je als de straatcultuur de school binnenkomt. Transformatief handelen, vijf jaar investeren in een systemische benadering”. Met ondersteuning van de socioloog Illias El Hadioui en zijn team is College West bezig om langdurig te investeren in haar ( onderwijs)cultuur en normatief kader.
Jos Kusters, voorzitter RvB VISTA college. “De keten is dood, leve het ecosysteem”. De huidige ketenbenadering waar studenten van de ene onderwijsinstelling (met adviezen en diploma’s) springen naar de volgende instelling en vervolgens de arbeidsmarkt betreden is te traag en te ouderwets om de vragen van de transitiewereld te beantwoorden. Een disruptieve paradigma shift is noodzakelijk.
Maxime Vollers, onderwijsadviseur/ontwikkelaar ROC Mondriaan/Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie. “Hoe een complex vraagstuk kan leiden tot leermogelijkheden”. De energietransitie vraagt om een passende samenwerking. In het project KPE (Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie) wordt samengewerkt tussen ROC Mondriaan, de Haagse Hogeschool, de gemeente Den Haag en 40 partners uit het bedrijfsleven. Tijdens de presentatie wordt kort uiteengezet hoe een complex vraagstuk kan leiden tot leermogelijkheden op verschillende niveaus en wat dit de praktijk oplevert.
Giel Kessels, docent en ambassadeur BVMBO Summa College. “Stop met denken”
We zijn in het onderwijs sterk in het uitdenken van allemaal goede ideeën maar het is tijd om te doen! Hoe zet je docenten ‘’aan’’ ?
18.00 – 18.30 Pauze - Proeverij van diverse gerechten van restaurant Piccalilly
18.30 -19.30 World Café
In een World Café verkennen we in een viertal rondes met u het thema verder en nodigen wij u ook uit om te genieten van onze culinaire proeverij van diverse gerechten en drankjes. Deze opzet biedt ruime gelegenheid om in een informele en open sfeer ervaringen en good/bad practices uit te wisselen.
19.30 – 20.00 uur Opbrengsten en afronding
U bent van harte welkom op donderdag 16 mei om 15.30 uur tijdens de Proeverij op ons kantoor in Utrecht. Neem gerust een collega mee.
Praktische informatie
Deelname aan de Proeverij is gratis, schrijf u hier in.
Adres
House of Talents
Orteliuslaan 855
3528 BE Utrecht