Een culinair experiment: blended learning in het onderwijs!
“Blended learning wordt steeds relevanter, ook in het onderwijs. Maar wat is de juiste mix? En welke ingrediënten heb je nodig?” Business Manager Baukje Sijpkens trapt het L&D Talents-event “Blenden als een chef” af, namens het expertiseteam Onderwijs. De docenten, onderwijskundigen en teamleiders in de zaal zijn deze ochtend getuige van een wel heel bijzondere kookworkshop..
Onderwijsconsultant Maaike geeft een korte presentatie en legt uit welke stappen je moet doorlopen, om blended learning tot een succes te maken: “en ik gebruik hierbij natuurlijk de termen die horen bij een chefkok!”
- Ten eerste vraag je jezelf af: waar heb je zin in? Heb je zin in iets bekends? Een snelle hap of juist iets culinairs? Of om iets te delen? Hiermee bepaal je je leerdoelen en leeruitkomsten?
- Vervolgens bepaal je de ingrediënten. Hierbij kun je denken aan de verschillende leervormen en de leerinterventies.
- Natuurlijk moeten alle smaken wel bij elkaar passen. Hoe maak je een juiste mix?
- Je eindigt je maaltijd met het op smaak brengen. Welke versterkende leertechnieken zet ik in?
- Proef en verbeter je maaltijd. Wat staat er op tafel: een e-learning? Werken alle knoppen, sluit het aan op de leerbehoeftes?
- Uitserveren: doen we een buffet, vaste volgorde van gerechten? Laten we mensen zelf kiezen? Jouw blended learning kan in gebruik genomen worden!
Als laatste onderdeel wordt de zaal opgesplitst in drie groepen en gaan we blended learning in praktijk te brengen. Hiervoor halen we informatie bij elkaar op en hebben we een panelgesprek. Bijzondere gast tijdens dit gesprek is Mary Dankbaar, blended learning expert bij de Erasmus MC.
De ochtend wordt afgesloten met een heerlijke lunch, waarbij we kunnen napraten. Speciale dank voor de goede organisatie aan onze consultants Maaike, Lisa, Sascha, Anita en Roger.
Overzicht nieuws