Projectmanager ICT-Infrastructuur Thomas schept orde in migratieprojecten
Fotografe Sylvia heeft dit keer een heel bekend gezicht voor de lens, namelijk echtgenoot Thomas Heeren.
Thomas is als projectmanager ICT-Infrastructuur werkzaam bij IT Infra Talents en houdt zich vooral bezig met migratieprojecten. “Kort samengevat breng ik organisaties van A naar B. Dat kan met behulp van integraties, migraties, implementaties, een upgrade, fusie of ontvlechtingen van voornamelijk infrastructuur en bijbehorende processen. Als er onduidelijkheid is, schep ik helderheid en wanneer de omgeving ongestructureerd is, breng ik structuur aan.”
Thomas rolde zeven jaar geleden -net afgestudeerd- binnen bij IT Infra Talents. “Ik was tijdens mijn stage in contact gekomen met de toenmalig directeur en zag veel kansen om mij hier verder te ontwikkelen. Er is zoveel kennis in huis bij IT Infra Talents, omdat er ervaren experts werken. Ik zag het als een mooie volgende stap in mijn ontwikkeling.”
Wat een expert kenmerkt? “Het is een diverse club mensen, maar we hebben een ding gemeen: we zijn goed in ons vak en er heel serieus mee bezig. We willen kennis delen en elkaar scherp houden. Tegelijkertijd zoeken we momenten om samen plezier te hebben, op het werk en daarbuiten. We zien elkaar dus geregeld, tijdens een kennissessie, een event of een avondje bowlen of lekker uit eten.”
“Naast ons werk bij de opdrachtgever zijn we ook geregeld actief om IT Infra Talents als bedrijf verder te helpen. Zo maakt collega Steven bijvoorbeeld professionele profielfoto’s van de collega’s en ik ben centraal aanspreekpunt voor marketingactiviteiten. Zo hebben we dit jaar tijdens een marketing event met onze relaties gedeeld in welke projecten wij actief zijn en wat onze meerwaarde daarin is. Zo draagt iedereen zijn steentje bij.”
In de zeven jaar dat Thomas is aangesloten bij IT Infra Talents, is hij ingezet op een aantal opdrachten. “Mijn eerste opdracht was bij NEM Energy, een bedrijf dat inmiddels is overgenomen door Siemens. Omdat er destijds al een aantal experts aan de slag waren, was het een goed project om in te stappen. Door de vele bedrijfsveranderingen, heb ik veel meegemaakt in de vier jaar dat ik daar heb gewerkt.”
Thomas vervolgt: “Zo stapte ik in een project om naar een nieuw hoofdkantoor te verhuizen, waardoor het hele ICT-landschap opnieuw moest worden ingericht. Na de overname moest het bedrijf vervolgens integreren met de systemen binnen het Siemens-landschap. Vervolgens besloot Siemens om nóg een migratieslag te doen: de hele back end wereldwijd ging op de schop. Ik heb de migratie voor het Nederlandse gedeelte voor mijn rekening genomen. Door dit soort ontwikkelingen blijft zo’n langere opdracht natuurlijk afwisselend en interessant.”
Na een iets kortere opdracht -waarin hij werd ingezet als procesanalist- kwam Thomas terecht bij Stichting Aafje: een zorginstelling in Rotterdam. “Weer een totaal andere tak van sport, wat ik erg leuk vind. De stichting heeft ongeveer vijftien verzorgingstehuizen voor bejaarden en ik mocht me bezighouden met de ICT-voorzieningen van de nieuwbouw van nieuwe locaties en van de gebouwen die gerenoveerd werden. Je moet dan niet alleen denken aan de basisbenodigdheden, zoals de aanleg van een Wifi-netwerk, maar ook aan de domotica-kant. De bewoners moeten op een alarm kunnen drukken en omdat er worden detectiemiddelen zoals bijvoorbeeld camera’s aanwezig zijn. En als er een deur opengaat, moet er een signaal worden verstuurd.” Legt Thomas uit. “Ik vond het leuk om het hele plaatje aan elkaar te knopen en te zorgen voor een passend en toekomstbestendige ICT-omgeving.”
Als de ene opdracht is afgerond, staat de volgende alweer op de stoep. Thomas krijgt energie deze manier van werken. “Het is heel leuk om elke keer weer voor een nieuwe uitdaging te staan. Een groot voordeel is dat je blijft ontwikkelen, omdat je bij elk project weer nieuwe dingen leert. Het werk als expert past heel goed bij mij.”
In zijn vrije tijd is Thomas het liefste in de buitenlucht, met Sylvia en hond Bruno. Aanstaande winter gaat het stel met een grote groep avonturiers sneeuwschoenwandelen (red: met van die schoenen in de vorm van een tennisracket) in Zweden. Onder begeleiding van gidsen gaan zij mooie tochten maken en in tenten slapen. “Ik ben in de zomer heel vaak in de bergen. In de winter doe ik normaal gesproken niets, want ik hou niet zo van kou. Maar dit experiment leek me wel wat, ik ben benieuwd! “
Overzicht nieuws