icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws 18/07/2024

Bianca Mutsaers: onze nieuwe Business Manager met een passie voor verbinden

Bianca Mutsaers Business Manager IT Infra Talents

Begin mei begon Bianca Mutsaers als nieuwe Business Manager bij IT Infra Talents. Ze begon ooit als consultant in de IT, maar kwam er al snel achter dat people management en team ontwikkeling haar beter lag. “Ik ben een verbinder, door veel mensen te spreken, te luisteren en kennis op te doen, ontdek ik kansen en mogelijkheden. Het geheel is meer dan de som der delen, met de domeinen en Business Managers samen bereik je meer dan alleen. Dat was dan ook één van de grote pluspunten om bij IT Infra Talents te beginnen: ik kan hier sparren met de Business Managers binnen het domein.”

Verbinden en samenwerken

Bianca is ontzettend enthousiast over haar nieuwe uitdaging en ziet veel kansen binnen IT Infra Talents. “IT Infra Talents is een volwassen domein en het is niet alleen op de winkel passen; er is ruimte voor nieuwe initiatieven en verbeteringen. Er is veel kennis en ervaring binnen het bedrijf en ik verbind automatisch alle informatie aan elkaar. Kunnen samenwerken met de andere Business Managers was voor mij een van de grote pluspunten om bij IT Infra Talents aan de slag te gaan. Maar het lijkt me ook geweldig om de kennis en ervaring van de Business Managers in de andere domeinen van House of Talents te horen. Wat doen zij anders, en hoe pakken zij bepaalde uitdagingen aan?” 

Van IT naar people management

Na haar studie Bedrijfsinformatietechnologie werkte ze als consultant, waar ze bij grote bedrijven aan de slag ging. Vanuit de consultancy heeft ze de overstap gemaakt naar een commercieel productiebedrijf. Al snel bekleedde ze een managementfunctie. “Ik heb flink wat jaren een IT-afdeling aangestuurd, een nieuwe team opgezet en uitgebreid. Ik vond het ontzettend interessant en het werd steeds duidelijker dat daar mijn passie ligt. Ik vind de menselijke kant van het werk uitdagend. Ervoor zorgen dat medewerkers lekker in hun vel zitten en doen wat ze leuk vinden. Zaken zoals people management, het aannemen van nieuwe werknemers, en bekijken hoe je mensen aan je kunt binden, geven mij veel energie.”

Maar er was nog één ding dat ontbrak: "Ik houd ontzettend van samenwerken, maar heb altijd een afdeling in mijn eentje aangestuurd. Natuurlijk spar je met anderen en zit je in een managementteam, maar uiteindelijk ben je in je eentje verantwoordelijk. Bij IT Infra Talents werken we samen met meerdere Business Managers, wat betekent dat je meerdere invalshoeken hebt en elkaar kunt aanvullen.”

De toekomst: het langetermijnperspectief zien

“Dankzij mijn achtergrond in Bedrijfsinformatietechnologie, consultancy en het managen van een IT-afdeling, spreek ik de taal van het vak. Ik kijk er dan ook echt naar uit om de experts te leren kennen. Maar ik focus me ook graag op het langetermijnperspectief. Waar willen we naartoe met IT Infra Talents, welke diensten willen we leveren, en hoe sturen we de experts de juiste richting op of nemen we de juiste mensen aan om dat voor elkaar te krijgen? En ook niet onbelangrijk: hoe zorg je ervoor dat ze bij je blijven? Allemaal vraagstukken waar ik naar uitkijk om mee aan de slag te gaan.”

Overzicht nieuws
Bianca Mutsaers
Bianca Mutsaers /
Business Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!