icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws 09/09/2024

‘Geen gedoe als Midlancer, wel collega’s en kennissessies’

Eric Pang expert IT Infra Talents

Zelf zou hij nooit meer terug willen, Eric Pang geniet van zijn carrière als Midlancer. Vrijheid, flexibiliteit, deel uitmaken van een community en bezig zijn met waar zijn hart ligt: IT. “De ontzorging vanuit IT Infra Talents en het kunnen delen van kennis waren voor mij de belangrijkste redenen om voor het Midlancen te kiezen.”

Chemisch technoloog maakt overstap

Van je hobby je werk maken, Eric deed het. Opgeleid als chemisch technoloog, was hij in zijn vrije tijd vooral bezig met het configureren van zijn eigen Windows NT-omgeving. De vraag naar IT-werknemers steeg in 1999 tot grote hoogte en hij waagde de stap. Eigenlijk kon hij op basis van zijn zelf opgedane kennis direct aan de slag in de IT. Wel koos hij voor een baan met veel opleidingsmogelijkheden. “Ik werd systeembeheerder, maar ben inmiddels heel breed inzetbaar.”

Freelancen, maar toch vast in dienst

De overstap naar Midlancen bij IT Infra Talents was een eenvoudige, vertelt Eric. Hij ziet het Midlancen als een ideale opzet voor IT-experts die zich op een kruispunt in hun carrière bevinden. “Bijvoorbeeld als je wilt starten als freelancer, maar tegen een hypotheek- of andere leenuitdaging aanloopt. Als Midlancer ben je vast in dienst en kun je makkelijker dit soort zaken regelen.” Midlancen biedt IT’ers keuzevrijheid en ontzorging. “Je levert een stukje salaris in, maar daarvoor krijg je heel veel terug. Denk aan een laptop, kilometervergoeding, administratieve ondersteuning en Business Managers nemen het zoeken naar interim-opdrachten uit handen. En dan zijn er nog de kennissessies en cursussen met collega’s op kantoor. IT Infra Talents organiseert binnenkort een sessie over de laatste stand van zaken rondom AI met een aantal heel interessante sprekers, dat inspireert enorm.” 

Leukste opdracht

“Een van mijn leukste opdrachten was voor het COA. In vier maanden tijd heb ik het serverpark geüpgraded naar Windows 2008. Daarna mocht ik aan de slag met het upgraden en vervangen van laptops naar Windows XP. Ik reisde er het hele land voor door. Ten slotte heb ik veel geleerd tijdens de upgrade van het serverpark naar Windows 2012, waarbij ook de Citrix omgeving is meegenomen. Binnen korte tijd heb ik er heel veel gedaan, tegelijkertijd heb er veel vrienden aan overgehouden, mensen met wie ik nog steeds om ga.”

Overzetten datacenter naar Azure landingzone

Erics positie zit op dit moment tussen infra-, data- en applicatiearchitect in. “Soms neem ik ook de rol van technisch projectleider op me.” Zijn volgende interim-opdracht staat klaar, bij een onderneming die offshore-onderdelen levert. “Daar is een Azure landing-zone neergezet. Het doel is om het datacenter daarnaartoe te migreren, inclusief de inventarisatie van applicaties en hoe het geheel er in de cloud uit moet komen te zien. Misschien is er hier en daar wat scripting nodig, uiteraard zonder al te veel van de standaard af te wijken. Ik heb er enorm veel zin in en kan het Midlancen echt aanraden!”

Overzicht nieuws
Eric Pang
Eric Pang /
Technisch Specialist

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!