icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents
Nieuws 10/07/2024

“Bij HR Talents kan ik zowel bij profit- als non-profitorganisaties aan de slag”

HR Talents interimmer HR expert Kimberley van Heugten

Van het bedrijfsleven naar de (semi)overheid. Vaak niet de meest voor de hand liggende stap, maar Kimberley nam hem. Een jaar geleden begon ze bij HR Talents voor haar opdracht bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Inmiddels zit ze aan het staartje van haar opdracht en kijkt ze terug op een warm bad. “Ik krijg bij HR Talents alle ruimte om te ontdekken wat bij me past.”

Korte spanningsboog

Vóór haar overstap naar HR Talents en haar eerste opdracht bij de SVB, werkte Kimberley vijf jaar voor netbeheerder Stedin, de laatste twee jaar als adviseur voor de Raad van Bestuur. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Kimberley wilde terug de HR-wereld in. Alleen niet meer in een vaste functie. “Ik merkte dat ik binnen functies die ik vervul steeds een spanningsboog heb van ongeveer twee jaar, waarna ik weer door wil. Daarom wilde ik ontdekken of Midlancen wat voor mij was, omdat je dan voor een kortere tijd aan opdrachtgevers verbonden bent en verschillende functies binnen HR kunt vervullen. Die afwisseling trok me heel erg aan.”

Dubbelrol

Vorig jaar september startte ze bij de SVB met verschillende projecten, zoals strategische personeelsplanning en actualisatie van het functiehuis. Drie maanden later viel er een collega uit en werd haar gevraagd om ook de rol van HR Business Partner te vervullen. “Die dubbelrol vervul ik nog steeds, maar ik zit nu wel aan het staartje van mijn opdracht. In augustus ga ik als Midlancer aan de slag bij technisch dienstverlener Equans. Toch weer de private sector in, maar wel bij een bedrijf met oog voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Ik heb sowieso  vrijwel altijd voor organisaties gewerkt die zich inspannen voor een betere wereld en zich onder andere bezig houden met de energietransitie. Of die ervoor zorgen dat burgers krijgen waar ze recht op hebben, zoals bij de SVB.”

Commercieel versus sociaal

Kimberley ziet duidelijke verschillen tussen de profit- en de non-profitorganisaties waarvoor ze heeft gewerkt. “De SVB is een heel mensgerichte organisatie; alles draait om de mens en medewerker. Dat is bij veel commerciële organisaties ook het geval, maar er moet ook geld verdiend worden. Je ziet daarom dat keuzes sneller gemaakt worden op basis van financiële resultaten. Overigens zijn er ook overeenkomsten. Bij de overheid voelt alles wel informeler, maar bij besluitvormingsprocessen moet je door dezelfde hiërarchische lagen als bij een commercieel bedrijf. Zeker in een corporate omgeving. Dat processen daardoor trager verlopen, dat zie ik bij beide soorten organisaties terugkomen.”

Elkaar versterken

De laatste tijd heeft HR Talents steeds meer overheidsorganisaties of uitvoeringsinstanties als opdrachtgever klaarstaan. Een positieve ontwikkeling, vindt Kimberley. “Je ziet bij overheidsinstanties vaak dat ze graag mensen aannemen die al bij de overheid hebben gewerkt. Terwijl het juist waardevol is om mensen binnen te halen die geen overheidservaring hebben, zoals ik bij de SVB. Door mijn commerciële mindset en prestatiegerichte eigenschappen kun je een andere wind laten waaien. Je kunt elkaar versterken.”

Spannende stap

Zelf gaat Kimberley weer op opdracht bij een profitbedrijf. Maar ze is blij met de ervaring en de kennis die ze op heeft gedaan bij de SVB. “Het fijne aan HR Talents is dat er een enorme diversiteit aan opdrachten ligt. Ik ben er dan ook bewust gaan werken omdat ik me in sneltreinvaart wilde ontwikkelen op allerlei HR-vlakken. Zo krijg je de kans een echte allrounder te worden en in de breedte ontzettend veel te leren. Bij Equans ga ik leidinggeven aan het HR-serviceteam, ook weer een nieuwe en uitdagende stap voor mij. Ik kan me via deze opdracht weer op andere vlakken ontwikkelen. Dat is het mooie aan dit Midlance-model, ik krijg alle ruimte om het HR vak te ontdekken.”

Overzicht nieuws
Kimberley van Heugten
Kimberley van Heugten /
HR Expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!