icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents
Nieuws 24/06/2024

Wouter Euwijk: een mensgerichte verzuimexpert bij HR Talents

HR Talents HR Verzuim expert Wouter Euwijk

Wouter Euwijk is onze nieuwe verzuimexpert bij HR Talents. Hij begon zijn carrière als HR Projectmanager, maar al snel ontdekte hij dat er iets was wat hem veel beter lag: verzuim. “Verzuim is werken met mensen, psychologie en onderzoek; het is echt veel meer dan dossiers en regelgeving.”

Na zijn opleiding Strategisch Human Resource Management volgde Wouter een traineeship bij zijn eerste werkgever. “Tijdens mijn traineeship was ik al het aanspreekpunt voor andere trainees voor carrièrevragen en coaching. Ik vond het heel interessant om ze hiermee te helpen. Toen ik vervolgens aan de slag ging als HR Projectmanager, merkte ik al snel dat ik daar minder energie van kreeg. Het was een interessante rol, maar een stuk minder mensgericht.”

Via een oud-studiegenoot werd Wouter gewezen op de Arbodienst. “Ik dacht dat het bij verzuim vooral draaide om het op orde houden van dossiers en regelgeving. Dit is ook zeker belangrijk, maar het is veel meer dan dat. Toen ik eenmaal aan de slag ging bij de Arbodienst als adviseur Arbeid en Gezondheid, merkte ik meteen dat het me goed paste en energie gaf.”

Vertragen en verdiepen

Tegelijk met zijn start bij de Arbodienst begon Wouter aan een coachingsopleiding bij het Coach College de Baak. “Deze opleiding heeft mij als adviseur geholpen in het coachen van leidinggevenden en de verzuimgesprekken met medewerkers. Ik kan zo veel gerichter organisaties ondersteunen in hun verzuimbegeleiding. Daarnaast heb ik geleerd hoe je een gesprek bewust kunt vertragen om zo meer de diepte in te gaan. Zo kun je veel meer informatie krijgen over wat er precies speelt binnen een afdeling of organisatie.”

Inmiddels heeft Wouter al flink wat ervaring in het vak en het werk blijft hem fascineren: “Ik vind het psychologische aspect van verzuim ontzettend interessant. Waarom doen we wat we doen? En als je dit toepast op verzuim: waarom meldt de ene persoon zich met hoofdpijn ziek, en neemt de ander een aspirine? Voor een werkgever is het van belang dat je hier een beeld van hebt, omdat het je enorm kan helpen in je verzuimaanpak. Als verzuimexpert kan ik daarbij ondersteunen en adviseren.”

Diepgang bij HR Talents

Na zijn tijd bij de Arbodienst had Wouter behoefte aan meer diepgang in zijn rol als verzuimadviseur. Dat was een van de redenen om bij HR Talents aan de slag te gaan: “Via HR Talents kan ik mij op één opdrachtgever focussen. Op deze manier hoop ik een duurzame relatie op te bouwen en gerichter advies te geven. Tot slot is er nog het voordeel van Midlancen: ik heb meer flexibiliteit. Dat is interessant als ik wat vaker vanuit huis wens te werken, of een periode wat minder uren kan werken. Ook kan ik bij HR Talents meebeslissen over de opdrachten die op mijn pad komen, ideaal.”

Met zijn passie voor mensgerichte verzuimbegeleiding en expertise in psychologie en coaching, brengt Wouter Euwijk diepgang en focus in elke organisatie. Wil je ontdekken wat Wouter voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Desiree van Houten

Overzicht nieuws
Wouter Euwijk
Wouter Euwijk /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!