icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents
Nieuws 30/09/2024

“Ik vind het prettig om keuzes te maken, de koers uit te zetten en de verantwoordelijkheid te dragen.”

Sven Oldenhof HR Talents expert

Trainen voor de Iron Man, het is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor Sven, HR expert bij HR Talents. Met een enorme discipline en drive legt hij de lat altijd hoog. Continu verbeteren en het beste uit zichzelf halen; het is bijna zijn levensmotto. Zowel privé, als in zijn werk. En toch heeft hij in de loop der jaren ook geleerd om los te laten. Bezig zijn met mindfulness heeft hem kalmer gemaakt en dankbaar voor alles wat hij heeft.

Ijzersterke discipline

Met een vader die bij de commando’s heeft gezeten, is zijn ijzersterke discipline en drive hem met de paplepel ingegoten. “Ik heb altijd grote doelen en ik hou ervan dingen niet uit de weg te gaan. Als ik iets wil, dan ga ik er voor.” Maar niet altijd was het helpend. “Ik ben perfectionistisch en leg de lat altijd hoog. Toen ik in 2013 een stevige burn-out kreeg, ben ik dingen anders gaan doen.” Dankzij mindfulness en door beter voor zichzelf te zorgen, is Sven een stuk kalmer geworden. En vanuit die kalmte kan hij putten uit de dingen die hij van vroeger uit heeft meegekregen. Iets wat hij inzet in zijn interim-opdrachten.

9 jaar lang op de radar

HR Talents was niet nieuw voor Sven; hij heeft negen jaar geleden al een keer gesolliciteerd. “Toen ik bij Engie in het MT zat, kregen we een nieuwe HR business partner: een interimmer van HR Talents. Dat was voor mij echt een eye opener. Ze was iemand die meteen doorpakte; het was een verademing.” Van beide kanten was het toen niet het moment om in te stappen, maar sindsdien stond HR Talents op de radar.

Sven Oldenhof HR Talents expert

Interimmen: een toevalligheid

Negen jaar later was het zover. Waar Sven altijd op zoek is naar een cultuur met een bepaalde eigenheid, vond hij dat bij HR talents. “Ik ben een hele authentieke leider en een open boek. Mensen om mij heen waarderen dat enorm. En ik vind het heerlijk om verantwoordelijk te zijn voor het creëren van een goed ecosysteem.” Dat ecosysteem heeft hij gevonden. “Ik wist dat ik een beweging naar HR wilde maken. Dat was het belangrijkste in mijn keuze voor HR Talents. En ik had een heel goed gevoel bij de gesprekken.” Na 7 jaar bij een echt cultuurbedrijf gewerkt te hebben, wilde hij dat weer. Bij HR Talents kwam dat en het HR vak, mooi samen. Dat daar interim bij kwam, was meer een toevalligheid. Een toevalligheid die Sven nu veel brengt.

Vrijheid en balans

Want - hoewel interimmen topsport is - vindt Sven nu zijn rust. “Ik ben op een plek gekomen waar het anders is. Ik ervaar vrijheid en ik kan veel dingen zelf inrichten.” Waar Sven zich altijd overal volledig in stort, kan hij als interimmer meer afstand bewaren. “Je werkt immers niet in het systeem, maar aan het systeem. Je houdt altijd een bepaalde afstand. Die afstand is voor mij een groot deel van de rust die ik nu ervaar.” Ook zijn discipline kan Sven volledig kwijt. Niet zozeer in werk, maar juist in zijn privé leven. Want het leuke aan interimmen is dat je kunt schuiven met waar je de prioriteiten legt. “De balans verandert continu en je kunt er bijna mee spelen.” Door het interimmen heeft hij een keuze: volle focus op een zware opdracht of juist een tandje terug en meer ruimte privé.

Van directeur naar HR Manager

Met het interimmen is Sven zijn CV aan het opbouwen. Want, hij heeft veel ervaring binnen HR, alleen niet op zijn CV. “Een vaststellingsovereenkomst heb ik tig keer gesloten, maar wel onder de titel directeur. Niet onder de titel HR manager”. Hij kwam erachter dat hij zijn ervaring op een andere manier moest gaan laten zien. En dat is hij nu aan het doen in zijn opdracht als people lead binnen IT. Daarin is hij HR verantwoordelijk voor 35 man intern en 35 man extern. Het fijne is dat Sven vanuit zijn bredere management ervaring verder kan kijken dan alleen HR. “Ik heb in het begin veel geobserveerd: wat zie ik allemaal en wat is er nodig? En dat ben ik langzaam gaan brengen. Inmiddels zijn we aan het kijken hoe we mijn rol naar de toekomst toe goed kunnen invullen.”

Sven Oldenhof HR Talents expert

Ecosysteem

Met de ambitie om ooit door te groeien naar een directeurspositie op HR, merkt Sven dat hij op zijn best is op het moment dat hij beleid kan maken en kan implementeren in een omgeving waar hij ook eindverantwoordelijk is voor een ecosysteem, voor mensen. “Ik vind het prettig om keuzes te maken, de koers uit te zetten en de verantwoordelijkheid te dragen.” In de tijd dat Sven als interimmer aan de slag is bij HR Talents zijn er meerdere CHRO’s/HR directeuren langs geweest om ervaringen te delen. “Super dat dat georganiseerd wordt. Het is heel leerzaam: hoe doen zij het in de praktijk? Waar lopen ze tegen aan? En ook mooi om te zien dat de mensen in het netwerk van HR Talents heel authentiek zijn. ”

Ontsnappen

Goed zijn voor zijn gezin en de mensen om hem heen, dat is voor Sven echt belangrijk. Hij luistert veel naar podcasts vanuit de wens om een bepaalde wijsheid op te doen in het leven. Om continu te leren en te blijven leren. Want “laat het leven vooral niet saai worden!” En dan is er nog die droom om ooit een huis in het buitenland te hebben. “Het lijkt me zo lekker om af en toe even te kunnen ontsnappen. Om ergens een plek te hebben, een andere plek dan in Nederland, waar je een kleine wijngaard hebt. Ik houd echt van reizen, maar dan wel net anders. Ik zou er niet iedere keer naartoe willen vliegen. Ik weet dat ze bezig zijn met een snelle treinverbinding naar Marseille bijvoorbeeld. Als ik duurzaam een kant op kan en goed ben voor de planeet, dan ga ik het misschien ooit doen.”

Sven heeft als Midlancer bij HR Talents de perfecte balans gevonden tussen werk en privé, waarbij hij zijn passie voor HR combineert met persoonlijke groei en vrijheid. En natuurlijk de Iron Man: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en ruim 42 kilometer hardlopen. Dit alles in een totale tijd van 9 uur en 36 minuten. Wat een prestatie.

Overzicht nieuws
Sven Oldenhof
Sven Oldenhof /
HR Expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!