“Als midlancer kan ik focussen op waar ik goed in ben”
Noëlle van 't Hek-de Graaf werkt al 14 jaar als L&D Expert voor L&D Talents. In 2008 begon ze en in 2011 stapte ze over naar een midlance-contract. “Ik denk dat ik de eerste of tweede midlancer ooit was! Mijn kinderen waren toen nog klein en ik wilde graag minder werken in de schoolvakanties. Deze oplossing bood die flexibiliteit. En deze constructie bevalt me nog steeds uitstekend!” Noëlle is een zeer ervaren expert. Ze deed veel ervaring op in diverse branches en bij verschillende opdrachtgevers, in allerlei rollen en posities. De eerste jaren werkte Noëlle vooral in het onderwijs, de laatste jaren vooral in de zorg.
Hoe ben je destijds bij L&D Talents terecht gekomen?
“Ik ben op latere leeftijd pas onderwijskunde gaan studeren, ik was al begin 30. Studiegenoten kwamen al snel bij L&D Talents terecht voor werk of stage en zij waren heel enthousiast. Direct na mijn studie ben ik daar toen ook begonnen als onderwijskundige en ik ben nooit meer weggegaan. De mensen, de vrijheid, het vertrouwen dat je krijgt, het alles samendoen en elkaar alles gunnen… Die cultuur sprak mij vanaf het begin heel erg aan. Het voelde echt als een professioneel warm bad. Toen ik begon met midlancen werd het nog beter, want ik kreeg er alleen maar meer voordelen bij.”
Wat zijn de grote voordelen van midlancen?
“Je hebt de vrijheid en flexibiliteit van freelancen, maar niet de eenzaamheid, de administratie en de rompslomp. Je hoort ergens bij en komt in aanraking met jonge mensen die ook weer allemaal hun eigen expertise en visie hebben en nieuwe kennis binnenbrengen. Ik ga nooit meer weg. Het voelt gewoon heel erg goed. Ik snap ook echt niet waarom je als onderwijskundige níet bij L&D Talents zou willen werken! Ik zie echt alleen maar voordelen. Je hebt je zelfstandigheid, maar er is altijd ondersteuning aan alle kanten. Bij alles wat ik niet goed kan, word ik geholpen, zodat ik kan doen waar ik goed in ben.”
Heb je veel contact met collega experts?
“Jazeker. Ik ben ook het gelukkigst als ik nog een L&D Talentser in mijn team heb. Je spreekt toch dezelfde taal, dus dat werkt altijd fijn. Maar sowieso hebben we veel contact onderling. Er zijn regelmatig bijeenkomsten, we hebben themagroepen, er zijn masterclasses van collega’s, collega’s bellen elkaar ook om te sparren over vraagstukken. De L&D Talents-familie is echt uniek. We hebben heel veel generaties rondlopen, dat houdt je als expert scherp en op de hoogte. De oudere generaties kunnen ontzettend veel leren van de jongere generaties, maar natuurlijk ook andersom.”
Wat voor soort opdrachten doe je zoals voor L&D Talents?
“Het gaat altijd over leren en ontwikkelen van mensen. Ik werk nu voor het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht aan een landelijk implementatieproject om gespecialiseerde verpleegkundige opleidingen innovatiever en flexibeler vorm te geven. Daarnaast ben ik landelijk trainer om het nieuwe gedachtegoed over deze opleidingen aan alle ziekenhuizen over te brengen. Ik zit hier al 1,5 jaar en verwacht dat ik hier nog wel een jaar zit. Het is een ontzettend uitdagend project, ik voel me als een vis in het water. Ik zit vaak langere tijd op een opdracht, gemiddeld ongeveer een jaar, dat werkt voor mij het best. Ik ben nu projectleider, maar ik heb ook wel gewerkt als opleidingsadviseur. Hoe meer ervaring je krijgt, hoe uitdagender de opdrachten worden. Het grappige is dat ik altijd mijn laatste opdracht het allerleukste vind. Nu ook weer, maar bij mijn volgende opdracht is dat vast ook weer het geval.”