icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Nieuws Engineering 22/07/2024

“Als Midlancer heb je alle vrijheid met de zekerheid van een vangnet”

Raymond Diris Expert bij Engi Talents NL

Toen Raymond tijdens de coronatijd begon met solliciteren, leek het erop dat banen in zijn afstudeerrichting schaars waren en moest hij genoegen nemen met functies op een ander niveau. Gelukkig kwam hij snel terecht bij Engi Talents NL. dat was in zomer 2022 en sinds die tijd heeft hij al diverse mooie opdrachten mogen doen. Momenteel heeft hij een interim opdracht bij Sitech op het Chemelot terrein. “De vrijheid en de open sfeer bij zowel Sitech als Engi Talents NL zorgen ervoor dat ik hier helemaal op mijn plek zit.”

Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Variatie in werkomgevingen

Raymond studeerde Elektrotechnische Industriële Producten en Systemen (MBO) en volgde vervolgens een HBO-studie in de richting Industrial Design Engineering. Toen hij tijdens de coronaperiode ging solliciteren, waren de banen in deze richting schaars. “Ik wilde graag aan de slag, dus besloot ik om andere functies aan te nemen. Zo heb ik bijvoorbeeld een tijd gewerkt als trainer van een ERP-systeem.”

Langzaam begonnen bedrijven weer meer vacatures te plaatsen, waardoor Raymond ervaring kon opdoen in zijn vakgebied. “Maar nog steeds niet op mijn hbo-niveau. Dat veranderde halverwege 2022. Ik kwam in contact met Engi Talents NL, werd aangenomen en kon meteen aan de slag met een interessante opdracht!
Engi Talents NL sprak mij aan vanwege de variatie die je niet op veel andere plekken vindt. Je werkt in veel verschillende omgevingen. Zo heb ik al ervaring opgedaan met bloemverwerkingsmachines, in de productie van vrachtwagenbanden en nu bij Sitech, dienstverlener in de chemische procesindustrie.”

Midlance: vrijheid in combinatie met zekerheid

Als Midlancer ervaart Raymond zowel vrijheid als zekerheid. “Als er iets met een opdrachtgever gebeurt, zit ik niet zonder inkomsten thuis. Ik heb bijvoorbeeld meegemaakt dat een opdrachtgever failliet ging. Mijn collega’s bij dat bedrijf zaten daardoor behoorlijk in onzekerheid, maar dankzij de Midlance-constructie had ik toch een vangnet. Engi Talents NL hielp mij vervolgens weer aan een nieuwe interim-opdracht. Dat is het mooie aan Midlancen.

Ook de vrijheid in verlof nemen vindt Raymond erg prettig. “Als ik meer werk, verdien ik meer geld. Maar ik kan ook makkelijk besluiten om vrije dagen op te nemen. Zo ga ik in juni van dit jaar een maand met verlof. Ik hoef hiervoor geen vakantiedagen in de gaten te houden. Dat stukje vrijheid is ook een prettig element van Midlancen.”

Oplossingen zoeken voor gemelde problemen

Bij Sitech werkt Raymond als Maintenance Field Planner. “Binnen een aantal fabrieken behandel ik de notificaties. Dat zijn meldingen die we vanuit een fabriek krijgen als er iets minder goed werkt of kapot is. Wij onderzoeken dan het probleem, kijken wat er nodig is om het op te lossen en maken daar een order van. Het leuke is dat ik niet alleen op kantoor zit, maar ook regelmatig in de fabrieken ben om het probleem te onderzoeken en bijvoorbeeld foto’s te maken. Ik moet vaak puzzelen om boven water te krijgen wat echt het probleem is en wat er moet gebeuren. Dat vind ik het mooiste aan mijn opdracht.”

Ondersteuning vanuit Engi Talents NL

Voor diverse zaken ervaart en krijgt Raymond veel ondersteuning vanuit Engi Talents NL. “We hebben regelmatig bijeenkomsten waar ik de Business Managers en collega-experts ontmoet en we kennis delen met elkaar. Engi Talents NL geeft ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen die je nodig hebt voor je interim-opdracht of die je wilt volgen voor de volgende stap in je carrière. Een van mijn eerste opdrachten was in België, wat best veel administratieve handelingen vergt om daar als Nederlander een opdracht te doen. Dankzij Engi Talents NL heb ik daar niets van meegekregen. Ik kreeg een startdatum en kon beginnen. Engi Talents NL nam al het regelwerk voor me uit handen. Dat geeft een goed gevoel!”

Overzicht nieuws
Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!