"Ik weet nu dat Dev Talents niet eenzijdig naar het belang van de opdrachtgever kijkt"
Detachering was niets voor haar, dacht Simone Ketting. Toch werd ze nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het midlancen. Inmiddels werkt ze voor Dev Talents als software developer bij De Nederlandsche Bank. Uit ervaring weet ze nu dat bij Dev Talents de medewerkers altijd op de eerste plaats komen. "Je wordt niet aan het handje meegenomen, maar ze zijn er wel als je aan de bel trekt."
Je werkt sinds juni 2021 bij Dev Talents. Hoe ben je er terechtgekomen?
"Ik werd op LinkedIn benaderd door een recruiter. Dat gebeurt regelmatig en normaal gesproken ga ik daar niet op in, maar het kwam voor mij op een goed moment. Ik had ook al eens het een en ander gelezen over midlancen en wilde wel eens weten wat dat precies inhield. Echt als zzp'er werken, zie ik niet zitten, maar tijdens mijn vorige werk had ik verschillende zzp'ers als collega die hetzelfde werk deden als ik, maar wel meer vrijheid hadden en er ook nog meer aan overhielden. Dat heeft me wel aan het denken gezet.
Het eerste telefonisch contact was heel goed en daarna zijn we verder gaan praten."
Je kwam bij DNB terecht. Hoe beviel dat?
"In het begin zat ik in eerste instantie eigenlijk niet op mijn plek. Het was niet erg duidelijk wat de werkzaamheden waren en ik had het gevoel dat ik in dat team niet goed kon doen waar ik goed in ben. Ik voelde me toen een beetje verloren en wist niet goed bij wie ik terechtkon. Nadat ik een kennismakingsgesprek had gehad met Kyra, die toen net was begonnen als businessmanager, is direct actie ondernomen. Nadat ik het had aangekaart, heb ik snel van team kunnen wisselen bij dezelfde opdrachtgever en nu zit ik veel beter op mijn plek. Er is ook regelmatig contact met me gezocht om te vragen of het bevalt. Toen is me wel duidelijk geworden dat de expert bij Dev Talents echt voorop staat.
Wat ik prettig vind, is dat Dev Talents de zaken op de achtergrond in de gaten houdt. Ik zit er niet op te wachten dat je aan het handje wordt meegenomen en ik heb de stap zelf moeten zetten. Dat maakt me op professioneel vlak ook sterker: ik mag voor mezelf opkomen. Het is niemands schuld dat ik niet in het goede team zat. Die dingen gebeuren en ik weet nu dat ik word gesteund en dat niet eenzijdig naar het belang van de opdrachtgever wordt gekeken. Dat was mijn beeld van detachering: dat je in een keurslijf wordt geperst. Dat is bij Dev Talents absoluut niet het geval. Je hebt alle vrijheid om mee te bepalen welke kant je op wilt."
Je werkt vier dagen in de week bij de opdrachtgever. Heb je wel contact met collega's bij Dev Talents?
"Ik dacht: bij detachering zit je bij een opdrachtgever, dan zal de band met het bedrijf waar je eigenlijk werkt wel minder zijn. En ik begon natuurlijk in een tijd waarin iedereen op afstand werkte. Nu blijk ik juist heel veel contact te hebben met andere experts. Ik zit nu zelfs in een team met een andere Dev Talents-medewerker. Waar mogelijk zijn er ook wel bijeenkomsten geweest. Eind vorig jaar was er een mini-IT-conferentie op kantoor met een aantal andere BV's. Er was ook een aangepaste kerstmarkt waar we ons eigen kerstpakket konden samenstellen. Dat was helemaal super: ik had zoiets nooit verwacht. Het leuke is dat je dan ook andere collega's van House of Talents tegenkomt, ook van BV's die iets heel anders doen dan IT.
Als IT'er zit je altijd in een bepaalde branche: ik heb bij een energieleverancier gewerkt, in de onderwijssector en in het sociale domein. In al die branches is House of Talents ook werkzaam. Ik vind het persoonlijk heel leuk om er ook iets van mee te krijgen wat daar gebeurt."
Overzicht nieuws