icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 16/07/2024

“Ik ben blij dat ik mijn expertise bij de gemeente Rotterdam mag inzetten”

Marit Breuk interim expert Data Talents

Data scientist Marit Breuk startte drie maanden geleden bij Data Talents en zit helemaal op haar plek bij haar eerste opdracht. Voor de gemeente Rotterdam mag ze haar expertise inzetten bij de meest uiteenlopende projecten. “Ik weet hoe je een model in productie kan brengen, zodat het echt gaat landen binnen een organisatie. Die kennis heb ik meegenomen naar Rotterdam.”

Na haar studie Neurowetenschappen wilde Marit iets heel anders. “Neurowetenschappen is een ontzettend interessant gebied, maar het betekent wel dat je veel onderzoek en labwerk moet doen. Ik wilde graag praktisch aan de slag, dus ben ik begonnen aan een traineeship data science. Tijdens dit traineeship heb ik van alles geleerd, van machine learning tot datamining, zodat ik me daarna als professional in dat werkveld kon begeven. Ik heb data science altijd al leuk gevonden, omdat je kunt knutselen met data en dingen probeert te verklaren op basis van gegevens.”

Expertise uitbreiden

Voordat Marit bij Data Talents terechtkwam, werkte ze als consultant voor verschillende bedrijven, zoals het Data Science Lab in Amsterdam. Maar de Midlance-constructie ligt haar beter, ontdekte ze. “Als consultant ben je niet helemaal vrij om je eigen opdracht te kiezen, als Midlancer wel. Dat vind ik fijn, net als de flexibiliteit in het opnemen van verlof en vakantiedagen. Je hebt de touwtjes net wat steviger in handen. Bovendien worden er trainingsdagen georganiseerd en word je goed gestimuleerd bij het uitbreiden van je expertise. Laatst hebben we met een groepje een interne opdracht gedaan rondom sensors in de garage van House of Talents. Heel leuk en leerzaam om zo ideeën uit te wisselen.”

Van integratiebeleid tot bijstandsuitkeringen

In Rotterdam viel alles voor Marit samen. “Ik werk graag voor maatschappelijke organisaties. Het geeft me voldoening om te weten dat je je inzet voor sociale of duurzame doelen en niet alleen om geld te verdienen. Bij de gemeente spelen veel maatschappelijke vraagstukken waar ik mijn tanden in kan zetten. Zo werken we nu aan projecten rondom bijstandsuitkeringen en woning- en integratiebeleid. Hoe kunnen we het volume voorspellen, wat zijn de effecten van beleidsaanpassingen en wat gebeurt er als we meer geld in deze thema’s zouden stoppen? Op dat soort vragen proberen we met data-analyse antwoorden te formuleren.”

Vertaling naar de praktijk

Een uitdaging binnen data science? Dat het bij projecten vaak bij een proof of concept blijft. “De vertaling naar de praktijk blijft regelmatig liggen. In Rotterdam wil ik eraan bijdragen dat we projecten van kop tot staart afronden en dat ze daarna écht landen binnen de organisatie. Bij mijn vorige banen heb ik daar veel ervaring in opgedaan. Ik heb uiteenlopende bedrijfsprocessen meegemaakt en weet hoe je modellen in productie moet brengen, zodat ze live gaan draaien. Dat breng ik mee naar Rotterdam, die brede onderlegdheid in engineering, data-analyse en data science technieken. En ik ben blij dat ik de kans krijg om die kennis daar in te zetten. Mijn toekomstplannen? Het zou mooi zijn als ik verder in mijn rol kan groeien. En als ik uiteindelijk een team mag leiden en aansturen als lead data scientist. Ik denk dat Data Talents daarvoor de juiste plek is.”

Overzicht nieuws
Expert
Marit Breuk /
Data Scientist

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!